T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / SARUHANLI - Yedi Eylül İlkokulu

Su Kaşifleri Programında Saruhanlı Yedi Eylül İlkokulu Ayın Okulu Oldu.

Mayıs ayında Su Kaşifi Ayın Okulu, Manisa 'dan Saruhanlı Yedi Eylül İlkokulu oldu.

Saruhanlı Yedi Eylül İlkokulu Su Kurbağaları ekibini su kaşifi olma yolundaki çabaları, sergiledikleri takım çalışması ve üstün başarıları için kutluyoruz. Minik su kaşifleri bu başarılarıyla ayın okulu ödüllerini almaya da hak kazandılar.

SU KURBAĞALARI Su Kaşifl ekibi, yönergelere uygun olarak tamamladıkları etkinlikleri yayınladıkları yazı ve görsellerle ifade ettiler. Suyun Yolculuğu etkinliğini tüm sınıfla oynadıkları bir yarışma oyunu ile eğlenceli bir şekilde gerçekleştirdiler. Aileler Görev Başında! etkinliğinde ekip, evlerde suyun tasarruflu kullanımını artırmak üzere aileleri ile pek çok etkinlik gerçekleştirdi. Su tasarrufu önlemleri tüm ailelere yaygınlaştırıldı ve etkisi çok büyük oldu. Ekibin tüm çalışmalarını görmek için tıklayın:  https://www.sukasifi.org/gorev-yonetimi/saruhanli-

Mayıs ayı boyunca yine birçok Su Kaşifi ekibi çok başarılı çalışmalarıyla dünyamızın suyunu korumaya yönelik birçok örnek uygulama hayata geçirdiler.

Tüm su kaşiflerini gösterdikleri çaba ve performansları için tebrik ediyoruz!

Su kaşifleri ekibimiz 3-A sınıfı Banu öğretmen ve öğrencileri ile 3-B sınıfı öğrencileri Pınar öğretmen ve öğrencileri Mayıs itibari ile programı tamaladılar. Mayıs ayında Ayın Okulu seçilmelerinin yanı sıra 30. 05.2022 tarihinde proje destekçisi Maxion İnci  Jant grubu Gönülden  İşler ekibindeb Ali Rıza Bey ve Özgü Hanım Unicef destekli Sürdürülebilirlik amaçları konulu bir eğitim vermek üzere okulumuza misafir oldular 

 

      Su Kaşifleri projesi;   İlimiz Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunun "Maxion İnci Jant Sanayi A.Ş. tarafından desteklenerek ve "Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığının" Türkiye'de yürütücülüğünü üstlendiği, ilimizdeki ilkokul ve ortaokul  8-14 yaş grubu öğrencilerin sürdürülebilirlik kültürümüz kapsamında "Su Bilincini" arttırmaya yönelik, Dünyamızın su kaynaklarına yönelik tehditleri anlamalarını ve günlük hayatta su kullanımı konusunda bilinçlenilmesini sağlamak, iletişim ve ekip çalışması faaliyetleri ile programda yer alan etkinlikleri yaparak eğlenerek öğrenmelerini sağlayarak  Okullarda ve günlük yaşamda "Su Tasarrufu" gerçekleştirip  toplumsal sorumluluk bilincine sahip çocuklar yetiştirmeye yönelik hazırlanmış bir projedir. 

     Bu proje daha önce kabul olan ve 2022-2023 tarihi itibari ile uygulanacak olan İklim değişikliği konulu ERASMUS projemiz ve yine Çevre Konulu E twinning projelerimizin devamı ve tamamlayıcısı oldu.

Bu süreçte emeği geçen öğretmen öğrenci ve gönüllülere teşekkür ederiz.

TIKLAYINIZ.

06-06-202206-06-202206-06-202206-06-202206-06-202206-06-202206-06-202206-06-202206-06-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.06.2022 - Güncelleme: 06.06.2022 15:41 - Görüntülenme: 6026
  Beğen | 4  kişi beğendi